Jadłospis 26.05 – 30.05.2025 i opłata za obiady

 O B I A DALERGENY
  Poniedziałek     26.05.2025    Zupa zacierkowa (na porcji rosołowej)   Gulasz wieprzowo-warzywny   Kasza jęczmienna pęczak   Ogórek konserwowy   Kompot   Jabłko                                   1,3, 9    1    1
       Wtorek 27.05.2025    Zupa kalafiorowa (na porcji rosołowej)   Podudzie z kurczaka   Ziemniaki   Surówka z białej kapusty z marchewką   Kompot   Truskawki                  7, 9                                                                                    
       Środa 28.05.2025    Zupa pomidorowa z ryżem  (na porcji rosołowej)   Pierogi z mięsem polane masłem i cebulą   Kompot   Kiwi                    7, 9  1,7                                    
Czwartek 29.05.2025    Zupa botwinka (na kości ze schabu)   Fasolka po bretońsku z bułką pszenna i razową   Kompot   Pomarańcza                    7, 9                    1
       Piątek         30.05.2025                Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (na żeberkach)   Pulpet rybny (Morszczuk) w sosie koperkowym   Ziemniaki   Surówka z kapusty pekińskiej   Kompot   Banan                 9           1, 3,4,7                                                    

Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem. Szczegółowy skład gotowych produktów i półproduktów znajduje się u intendenta.

                                          JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Życzymy smacznego!



 Numery Alergenów Występujące w Posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Zgodnie z informacją od producenta, produkty mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka , ja , soi,

selera, gorczycy.