Jadłospis 09.06 – 13.06.2025 i opłata za obiady

 O B I A DALERGENY
  Poniedziałek     09.06.2025    Zupa z soczewicy z kurczakiem   Knedle z truskawkami ze śmietaną   Kompot   Czereśnie                                   9    1,3,7
       Wtorek 10.06.2025    Zupa jarzynowa (na porcji rosołowej)   Gulasz indyczo-warzywny       Kluski śląskie                                     Ogórek konserwowy   Kompot   Jabłko                7 ,9                  1                1,3                                                 
       Środa 11.06.2025    Zupa Shreka z jajkiem (na żeberkach)   Racuchy z musem truskawkowym                Kompot                                            Borówki                   3,7, 9              1,3,7                                    
Czwartek 12.06.2025    Zupa botwinka (na kości ze schabu)   Kotlet mielony   Ziemniaki młode z koperkiem   Mizeria ze szczypiorkiem   Kompot   Truskawki                  7, 9               1,3 7
       Piątek         13.06.2025                Zupa pomidorowa z makaronem muszelki (na porcji rosołowej)   Paluszki rybne   Ziemniaki młode z koperkiem   Surówka z białej kapusty   Kompot   Banan             1,3,7,9             1,3, 4                                                   

Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem. Szczegółowy skład gotowych produktów i półproduktów znajduje się u intendenta.

                                          JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Życzymy smacznego!



 Numery Alergenów Występujące w Posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Zgodnie z informacją od producenta, produkty mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka , ja , soi,

selera, gorczycy.