O B I A D | ALERGENY | |
Poniedziałek 09.06.2025 | Zupa z soczewicy z kurczakiem Knedle z truskawkami ze śmietaną Kompot Czereśnie | 9 1,3,7 |
Wtorek 10.06.2025 | Zupa jarzynowa (na porcji rosołowej) Gulasz indyczo-warzywny Kluski śląskie Ogórek konserwowy Kompot Jabłko | 7 ,9 1 1,3 |
Środa 11.06.2025 | Zupa Shreka z jajkiem (na żeberkach) Racuchy z musem truskawkowym Kompot Borówki | 3,7, 9 1,3,7 |
Czwartek 12.06.2025 | Zupa botwinka (na kości ze schabu) Kotlet mielony Ziemniaki młode z koperkiem Mizeria ze szczypiorkiem Kompot Truskawki | 7, 9 1,3 7 |
Piątek 13.06.2025 | Zupa pomidorowa z makaronem muszelki (na porcji rosołowej) Paluszki rybne Ziemniaki młode z koperkiem Surówka z białej kapusty Kompot Banan | 1,3,7,9 1,3, 4 |
Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem. Szczegółowy skład gotowych produktów i półproduktów znajduje się u intendenta.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE |
Życzymy smacznego!
Numery Alergenów Występujące w Posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Zgodnie z informacją od producenta, produkty mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka , ja , soi,
selera, gorczycy.