O B I A D | ALERGENY | |
Wtorek 12.11.2024 | Zupa szczawiowa z jajkiem (na porcji rosołowej) Makaron z białym serem i śmietaną Kompot Jabłko | 3,7,9 1,3,7 |
Środa 13.11.2024 | Zupa Kapuśniak z kapusty kiszonej (na kości ze schabu) Roladki drobiowe z masłem i serem żółtym Ziemniaki Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą Kompot Kiwi | 9 1,3,7 |
Czwartek 14.11.2024 | Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (na porcji rosołowej) Fasolka po bretońsku z bułką pszenną i razową Kompot Pomarańcza | 1,9 1 |
Piątek 15.11.2024 | Zupa zacierkowa (na porcji rosołowej) Ryba (Morszczuk) pieczona w piecu Ziemniaki Surówka z kiszonego ogórka z cebulką Kompot Banan | 1,3,9 1,4 |
Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem. Szczegółowy skład gotowych produktów i półproduktów znajduje się u intendenta.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE |
Życzymy smacznego!
OPŁATA ZA OBIADY
Szkoła Podstawowa nr 5 w Zgorzelcu informuje, że opłata za obiady za m-c grudzień 2024 rok wynosi 82,50 złotych (15 dni roboczych do 20 grudnia x 5,50 zł stawka dzienna za wyżywienie), pomniejszona o ewentualne odpisy.
Płatności prosimy dokonywać w nieprzekraczalnym terminie do dnia 20 listopada 2024 roku na rachunek bankowy SP5 nr 12 1240 1297 1111 0010 6447 7188.
Uwaga: w przypadku dzieci posiadających nierozliczone odpisy lub nadpłaty, w dniu dzisiejszym zostanie wysłana na Librusie indywidualna informacja o wysokości nadpłaty i wysokości opłaty za grudzień.
Zgłoszenia odpisów prosimy zgłaszać wyłącznie pod nr tel. 075 77 54 121 wew. 128 albo kom. 519 836 859 (lub sms).
Numery Alergenów Występujące w Posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Zgodnie z informacją od producenta, produkty mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka , ja , soi,
selera, gorczycy.