O B I A D | ALERGENY | |
Środa 23.04.2025 | Zupa szczawiowa z jajkiem (na porcji rosołowej) Pierogi ruskie ze śmietaną Kompot Jabłko | 3,7,9 1,3,7 |
Czwartek 24.04.2025 | Barszcz biały z boczkiem (na kości ze schabu) Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem Kompot Banan | 9 1,3,7 |
Piątek 25.04.2025 | Zupa zacierkowa (na porcji rosołowej) Paluszki rybne Ziemniaki Surówka z kiszonej kapusty Kompot Mandarynka | 1,3,9 1,4 |
Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem. Szczegółowy skład gotowych produktów i półproduktów znajduje się u intendenta.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE |
Życzymy smacznego!
Numery Alergenów Występujące w Posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Zgodnie z informacją od producenta, produkty mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka , ja , soi,
selera, gorczycy.