Jadłospis 19.05-23.05.2025 i opłata za obiady

 O B I A DALERGENY
  Poniedziałek     19.05.2025    Zupa ogórkowa (na porcji rosołowej)   Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym   Kompot   Jabłko                                    7, 9    1,3
       Wtorek 20.05.2025    Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (na porcji rosołowej)   Kotlet schabowy panierowany   Ziemniaki   Mizeria ze szczypiorkiem   Kompot   Mandarynka                  1, 9                 1,3                                     7                              
       Środa 21.05.2025    Zupa szczawiowa z jajkiem (na porcji rosołowej)   Placki ziemniaczane ze śmietaną   Kompot   Kiwi                  3,7, 9  1,3, 7                                    
Czwartek 22.05.2025    Barszcz ukraiński  (na kości ze schabu)   Pierogi ruskie z cebulą i śmietaną   Kompot   Pomarańcza                    7, 9                 1,7
       Piątek         23.05.2025                Zupa pomidorowa z ryżem (na porcji rosołowej)   Pulpet rybny (Morszczuk) w sosie koperkowym   Ziemniaki   Surówka z marchewki i jabłka   Kompot   Banan                7,9           1, 3,4,7                                                    

Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem. Szczegółowy skład gotowych produktów i półproduktów znajduje się u intendenta.

                                          JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Życzymy smacznego!



 Numery Alergenów Występujące w Posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Zgodnie z informacją od producenta, produkty mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka , ja , soi,

selera, gorczycy.