O B I A D | ALERGENY | |
Poniedziałek 19.05.2025 | Zupa ogórkowa (na porcji rosołowej) Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym Kompot Jabłko | 7, 9 1,3 |
Wtorek 20.05.2025 | Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (na porcji rosołowej) Kotlet schabowy panierowany Ziemniaki Mizeria ze szczypiorkiem Kompot Mandarynka | 1, 9 1,3 7 |
Środa 21.05.2025 | Zupa szczawiowa z jajkiem (na porcji rosołowej) Placki ziemniaczane ze śmietaną Kompot Kiwi | 3,7, 9 1,3, 7 |
Czwartek 22.05.2025 | Barszcz ukraiński (na kości ze schabu) Pierogi ruskie z cebulą i śmietaną Kompot Pomarańcza | 7, 9 1,7 |
Piątek 23.05.2025 | Zupa pomidorowa z ryżem (na porcji rosołowej) Pulpet rybny (Morszczuk) w sosie koperkowym Ziemniaki Surówka z marchewki i jabłka Kompot Banan | 7,9 1, 3,4,7 |
Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem. Szczegółowy skład gotowych produktów i półproduktów znajduje się u intendenta.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE |
Życzymy smacznego!
Numery Alergenów Występujące w Posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Zgodnie z informacją od producenta, produkty mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka , ja , soi,
selera, gorczycy.