O B I A D | ALERGENY | |
Poniedziałek 26.05.2025 | Zupa zacierkowa (na porcji rosołowej) Gulasz wieprzowo-warzywny Kasza jęczmienna pęczak Ogórek konserwowy Kompot Jabłko | 1,3, 9 1 1 |
Wtorek 27.05.2025 | Zupa kalafiorowa (na porcji rosołowej) Podudzie z kurczaka Ziemniaki Surówka z białej kapusty z marchewką Kompot Truskawki | 7, 9 |
Środa 28.05.2025 | Zupa pomidorowa z ryżem (na porcji rosołowej) Pierogi z mięsem polane masłem i cebulą Kompot Kiwi | 7, 9 1,7 |
Czwartek 29.05.2025 | Zupa botwinka (na kości ze schabu) Fasolka po bretońsku z bułką pszenna i razową Kompot Pomarańcza | 7, 9 1 |
Piątek 30.05.2025 | Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (na żeberkach) Pulpet rybny (Morszczuk) w sosie koperkowym Ziemniaki Surówka z kapusty pekińskiej Kompot Banan | 9 1, 3,4,7 |
Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem. Szczegółowy skład gotowych produktów i półproduktów znajduje się u intendenta.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE |
Życzymy smacznego!
Numery Alergenów Występujące w Posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Zgodnie z informacją od producenta, produkty mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka , ja , soi,
selera, gorczycy.