O B I A D | ALERGENY | |
Poniedziałek 02.06.2025 | Zupa grochowa z boczkiem (na kości ze schabu) Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą Kompot Jabłko | 9 1,3,7 |
Wtorek 03.06.2025 | Barszcz biały z jajkiem (na kości ze schabu) Roladki ze schabu w sosie Ziemniaki młode z koperkiem Surówka z młodej kapusty Kompot Mandarynka | 3 ,9 1,10 1 |
Środa 04.06.2025 | Zupa brokułowa (na porcji rosołowej) Krokiety z mięsem Kompot Boróki | 7, 9 1,3 |
Czwartek 05.06.2025 | Zupa gulaszowa Ryż z musem truskawkowym Kompot Pomarańcza | 9 7 |
Piątek 06.06.2025 | Zupa ogórkowa (na porcji rosołowej) Ryba (Dorsz) pieczona panierowana Ziemniaki młode z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Kompot Truskawki | 7,9 1, 3,4 |
Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem. Szczegółowy skład gotowych produktów i półproduktów znajduje się u intendenta.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE |
Życzymy smacznego!
Numery Alergenów Występujące w Posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Zgodnie z informacją od producenta, produkty mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka , ja , soi,
selera, gorczycy.