O B I A D | ALERGENY | |
Poniedziałek 23.06.2025 | Zupa krupnik (na porcji rosołowej) Gulasz wieprzowo-warzywny Kasza jęczmienna Ogórek konserwowy Kompot Truskawki | 9 1 1 |
Wtorek 24.06.2025 | Zupa kalafiorowa (na porcji rosołowej) Ryba (Dorsz) saute Ziemniaki z koperkiem Surówka z młodej kapusty Kompot Czereśnia | 7 ,9 1,4 |
Środa 25.06.2025 | Żurek z jajkiem (na kości ze schabu) Makaron z białym serem Kompot Jabłko | 3 , 9 1,3,7 |
Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem. Szczegółowy skład gotowych produktów i półproduktów znajduje się u intendenta.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE |
Życzymy smacznego!
Numery Alergenów Występujące w Posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Zgodnie z informacją od producenta, produkty mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka , ja , soi,
selera, gorczycy.