Jadłospis 29.09 – 03.10.2025 i opłata za obiady

 O B I A DALERGENY
  Poniedziałek     22.09.2025    Zupa grochowa z boczkiem (na kości wędzonej)   Pierogi leniwe z masłem i śmietaną   Kompot   Jabłko                                     9    1,3,7
       Wtorek 23.09.2025    Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (na kości ze schabu)   Kotlet mielony   Ziemniaki   Surówka z buraczków   Kompot   Banan                  9               1 ,3                                                                                 
       Środa 24.09.2025    Zupa kalafiorowa (na porcji rosołowej)   Krokiety z mięsem     Kompot                                            Śliwka                  7, 9               1,3                                     
Czwartek 25.09.2025    Zupa krupnik ryżowy (na porcji rosołowej)   Makron z kurczakiem i szpinakiem   Kompot   Winogrono                   9              1,3,7
       Piątek         26.09.2025                Zupa ogórkowa  (na żeberku)   Kotlet rybny   Ziemniaki   Surówka z kiszonej kapusty   Kompot   Kiwi               7,9             1,3, 4                                                  

Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem. Szczegółowy skład gotowych produktów i półproduktów znajduje się u intendenta.

                                          JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Życzymy smacznego!



 Numery Alergenów Występujące w Posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Zgodnie z informacją od producenta, produkty mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka , ja , soi,

selera, gorczycy.