O B I A D | ALERGENY | |
Poniedziałek 22.09.2025 | Zupa grochowa z boczkiem (na kości wędzonej) Pierogi leniwe z masłem i śmietaną Kompot Jabłko | 9 1,3,7 |
Wtorek 23.09.2025 | Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (na kości ze schabu) Kotlet mielony Ziemniaki Surówka z buraczków Kompot Banan | 9 1 ,3 |
Środa 24.09.2025 | Zupa kalafiorowa (na porcji rosołowej) Krokiety z mięsem Kompot Śliwka | 7, 9 1,3 |
Czwartek 25.09.2025 | Zupa krupnik ryżowy (na porcji rosołowej) Makron z kurczakiem i szpinakiem Kompot Winogrono | 9 1,3,7 |
Piątek 26.09.2025 | Zupa ogórkowa (na żeberku) Kotlet rybny Ziemniaki Surówka z kiszonej kapusty Kompot Kiwi | 7,9 1,3, 4 |
Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem. Szczegółowy skład gotowych produktów i półproduktów znajduje się u intendenta.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE |
Życzymy smacznego!
Numery Alergenów Występujące w Posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Zgodnie z informacją od producenta, produkty mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka , ja , soi,
selera, gorczycy.