O B I A D | ALERGENY | |
Poniedziałek 06.10.2025 | Zupa barszcz biały z jajkiem (na kości ze schabu) Pierogi ruskie ze śmietaną i masłem Kompot Jabłko | 3, 9 1,3,7 |
Wtorek 07.10.2025 | Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (na porcji rosołowej) Filet z kurczaka panierowany Ziemniaki Sałata lodowa ze śmietaną i szczypiorkiem Kompot Banan | 9 1,3 7 |
Środa 08.10.2025 | Zupa pomidorowa z ryżem (na porcji rosołowej ) Łosoś pieczony w piecu Ziemniaki Surówka z białej kapusty i marchewki Kompot Winogrono | 7, 9 4,7 |
Czwartek 09.10.2025 | Zupa zacierkowa (na porcji rosołowej) Fasolka po bretońsku z bułką Kompot Śliwka | 9 1 |
Piątek 10.10.2025 | Zupa z soczewicy z kiełbasą (na żeberku) Pampuchy z sosem truskawkowym Kompot Jabłko | 9 1,3, 7 |
Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem. Szczegółowy skład gotowych produktów i półproduktów znajduje się u intendenta.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE |
Życzymy smacznego!
Numery Alergenów Występujące w Posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Zgodnie z informacją od producenta, produkty mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka , ja , soi,
selera, gorczycy.