Jadłospis 06.10 – 10.10.2025 i opłata za obiady

 O B I A DALERGENY
  Poniedziałek    06.10.2025    Zupa barszcz biały z jajkiem  (na kości ze schabu)   Pierogi ruskie ze śmietaną i masłem   Kompot   Jabłko                                    3, 9      1,3,7
       Wtorek      07.10.2025    Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (na porcji rosołowej)   Filet z kurczaka panierowany   Ziemniaki   Sałata lodowa ze śmietaną i szczypiorkiem   Kompot   Banan                  9               1,3                                  7                                                 
       Środa 08.10.2025    Zupa pomidorowa z ryżem (na porcji rosołowej )   Łosoś pieczony w piecu   Ziemniaki   Surówka z białej kapusty i marchewki            Kompot                                            Winogrono                   7, 9               4,7                                    
Czwartek 09.10.2025    Zupa zacierkowa (na porcji rosołowej)   Fasolka po bretońsku z bułką   Kompot   Śliwka                    9                 1
       Piątek         10.10.2025                Zupa z soczewicy z kiełbasą (na żeberku)   Pampuchy z sosem truskawkowym   Kompot   Jabłko                 9             1,3, 7                                                 

Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem. Szczegółowy skład gotowych produktów i półproduktów znajduje się u intendenta.

                                          JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Życzymy smacznego!



 Numery Alergenów Występujące w Posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Zgodnie z informacją od producenta, produkty mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka , ja , soi,

selera, gorczycy.